Visie en missie

Ons doel is om jonge, ambitieuze starters een goede start te geven op de arbeidsmarkt waardoor ze een gezond werkleven kunnen leiden.
Onze missie is om bij te dragen aan het ontwikkelen van professionele vaardigheden, veerkracht en zelfbewustzijn voor jonge, ambitieuze starters. Hierdoor zijn ze in staat de regie over hun leven te nemen, kunnen zij stappen voorwaarts zetten op de arbeidsmarkt en deze kennis en ervaring ook delen met anderen.

Dit willen wij verwezenlijken door jongeren trainingen, bijeenkomsten en andere activiteiten aan te bieden. Daardoor ontwikkelen ze vaardigheden, doen ze nieuwe ervaringen op, krijgen ze toegang tot nieuwe hulpbronnen en rolmodellen en kunnen ze hun horizon verbreden.

Op den duur willen we er voor zorgen dat steeds meer jongeren met behulp van een professional een goede start op de arbeidsmarkt maken.

Over het bestuur

 
©Life Impact Company
Coralie van der Molen

Op dit moment werk ik als trajectbegeleider bij Stichting WIJ 3.0. Hier coach ik mensen met een psychische kwetsbaarheid naar werk, begeleid ik hen op de werkvloer of kijk ik wat voor andere mogelijkheden er zijn op het gebied van betaald of onbetaald werk. Van jongs af aan wist ik al dat mijn passie ligt in het begeleiden/coachen van mensen. Een luxe als ik het vergelijk met andere mensen die ik in mijn werk of privé leven tegen kom. Het vinden van die eerste baan, die echt bij je past, waar je goed tot je recht komt is (soms) een grote uitdaging.

Voor mij zat die uitdaging vooral in het volhouden/overleven van mijn eerste baan. Ik ben toen flink tegen mijn grenzen aangelopen en heb ook een tijdje thuis gezeten. Ik heb daar onwijs veel van geleerd en dat is dan ook de reden dat ik mijn eigen ervaring en kennis graag wil inzetten om dit te voorkomen bij anderen.

Danielle Bruel
Danielle Bruel

Zelf ben ik nu een paar jaar aan het werk, na mijn studie psychologie en Neuroscience. Ik werk op dit moment bij trainingsbureau Zuidema, expert in invloed & gedrag, als hoofdzakelijk project- en relatiemanager. Hier werk ik mee aan de visie mensen invloedrijker te maken. Dat wil zeggen, in samenwerking met anderen nog beter te bereiken wat je wil. Dit is ook mijn persoonlijke missie en ik hoop daar jongeren ook mee verder te helpen. Zelf heb ik me heel verloren gevoeld in het oriënteren op de arbeidsmarkt en heb daar hele fijne hulp bij gekregen van vrienden en ook van stagebegeleiders en coaches.

Ik wil dit verspreiden zodat meer mensen met tools in hun spreekwoordelijke rugzak op reis kunnen gaan in de wereld van het werken. Zo ben ik coach voor een bestuurslid van mijn oude roeivereniging en wil ik dat ook graag doen voor Shosholoza.
In mijn “vrije tijd” geef ik bootcamp- en spinningsles, ben ik nog graag zelf aan het sporten, puzzel en lees ik graag en spreek ik graag met vrienden af en onderneem acties om de nodige jeu in mijn leven te brengen.

De Raad van Advies van Stichting Shosholoza

De RvA zal gevraagd en ongevraagd advies geven over de activiteiten en de koers van Shosholoza. Ook kunnen zij hun netwerk inzetten om Shosholoza te ondersteunen.