Rachelle Leerling: Op naar de volgende uitdaging!

Naast mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen (UU) heb ik mijn eigen communicatieadviesbureau Chelle Media en ben ik voorzitter van de Carrièredag. Ik grijp zoveel mogelijk kansen aan om te werken aan mijn toekomst.

Ik ben Rachelle Leerling, 21 jaar oud en woonachtig in het prachtige Utrecht. Ik benaltijd opzoek naar nieuwe leerzame uitdagingen. Chelle Media is ontstaan uit interesse voor ondernemerschap en het idee dat ik als student al voldoende kennis in huis heb om bedrijven te helpen met hun communicatievraagstukken. Van het één kwam het ander: een website bouwen, inschrijven bij de Kamer van Koophandel en ineens heb je je eerste opdracht binnen. Inmiddels bestaat mijn onderneming een jaar en heb ik al vijf mooie en leerzame klussen mogen doen.

Wat mij altijd heeft geholpen is een goed netwerk aan mede-ondernemers en jonge enthousiastelingen die ik via online communities maar ook via ondernemersevents ontmoet. Mensen zijn altijd bereid je op verschillende manieren te helpen, bijvoorbeeld bij het bouwen van een website en het creëren van een goed boekhoudsysteem. Tevens is brainstormen over nieuwe ideeën heel waardevol en zet je elkaar aan het denken. Verder heb ik de kracht van LinkedIn gaandeweg leren kennen – personal branding is everything.

Werken aan je toekomst

Afgelopen mei 2016 heb ik mij bij het Carrièredagbestuur gevoegd om de functie van communicatie en tevens voorzitter te vervullen. Samen met vier andere studenten organiseren wij op 9 februari 2017 het jaarlijkse carrière-evenement van Universiteit Utrecht. Op dit evenement worden bachelorstudenten, masterstudenten en PhD’s gematcht aan (ongeveer 85 corporate, overheids- en MKB-) organisaties door middel van workshops, individuele interviews, een bedrijvenmarkt en een recruitment dinner. Door diverse activiteiten aan te bieden proberen wij studenten vanuit alle studierichtingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de arbeidsmarkt en te laten zien wat er allemaal mogelijk is met hun studieachtergrond en ambities.

Het evenement wordt groots aangepakt en wij verwachten dan ook zo’n 1000 deelnemende studenten die zoeken naar een stage, traineeship of startersbaan.

Let’s do this!

Juist omdat ik zelf intensief bezig ben met mijn carrière, vind ik het ontzettend motiverend om te zien dat er zoveel studenten geïnteresseerd zijn in de toekomst en hun carrière. Mensen met een drive, energie en die vol passie voor hun vakgebied gaan – echte aanpakkers – daar houd ik van. Voor ons als bestuur is het daarnaast enorm leerzaam om een groot evenement op te zetten en met veel organisaties in contact te komen. In mijn functie als voorzitter ben ik vooral bezig met het peilen van de progressie die wij als team maken, iedereen gemotiveerd houden en contact onderhouden met onze stakeholders.

Het voorzitterschap staat mij op het lijf geschreven – ik neig vaak de leiding in een groep natuurlijk op me te nemen en vind het heerlijk de eindverantwoordelijkheid te dragen. Na het afronden van een Master in Management ambieer ik een carrière als leidinggevende. Al met al zit ik vol ambitie en ben ik nog lang niet uitgeleerd. Wat mij motiveert om als maar door te gaan zijn de vele kansen die jeals student krijgt. Je bent jong, hebt frisse ideeën en de net opgedane kennis nog top of mind. Organisaties kunnen dit enorm waarderen, dus get out there en pak zoveel mogelijk uitdagingen aan!

Meer weten over Rachelle Leerling

LinkedIn

[form id=”87070″ /]