Marjolein van der Sterren: Volg je eigen pad

Ik heb altijd veel verschillende dingen gedaan: een brede opleiding, een diverse baan. Als zpp-er heb ik allerlei opdrachten gedaan. Parttime freelancen en parttime loondienst. The best of both worlds, zo hield ik mezelf voor. Aan de ene kant de vrijheid van het ondernemerschap en aan de andere kant de zekerheid van loondienst.

Veel ballen om in de lucht te houden, want ik wilde ook nog een leuk prive-leven. Tot de dag dat dit niet meer ging. Ik meldde me ziek en ik bleek een burn-out te hebben.

Na een periode van rust ging ik geleidelijk aan weer aan het werk en er kwam weer ruimte om naar de toekomst te kijken. En toen zegde ik mijn baan op, midden in mijn herstelperiode. Het was voor mij het enige juiste om te doen. Het was tijd om te onderzoeken hoe ik de volgende stap in mijn carriere wil vormgeven. Dat heb ik gedaan door te re-integreren in een ander bedrijf, namelijk Life Impact Company. Blijven werken, maar ook aan de slag met mijn persoonlijke ontwikkeling. Samen ontdekken wat mijn valkuilen zijn, maar ook mijn innerlijke kracht hervinden en stevig in mijn schoenen staan.

Ik ontdekte dat ik jarenlang niet mijn eigen pad had gevolgd. Ik had allerlei keuzes gemaakt om (financiele) zekerheden in te bouwen voor mezelf. Daardoor herkende ik mijn talenten en behoeften niet voldoende. Ik wist niet meer wat echt belangrijk was voor mij. De grootste drijfveer voor die oude keuzes, was de angst om niet goed genoeg te zijn. Die angst onderdrukte ik door met steeds harder te werken.

Dat doe ik door na te gaan of ik keuzes maak die echt passen bij mij. Dat betekent dat ik geen baan accepteer die weliswaar een leuk inkomen oplevert, maar niet past bij mijn waarden. Daarnaast zeg ik vaker nee en luister ik beter naar mijn lichaam. Ik ben er achter gekomen dat mijn lichaam goed kan aangeven wanneer ik beter voor mijzelf moet zorgen. Die signalen pik ik nu veel sneller op. Goed luisteren naar mijn lichaam en onderbuikgevoel wordt steeds meer vanzelfsprekend, waardoor ik steeds betere keuzes maak.

Ik wil anderen aanraden om je twijfels en de signalen van je lichaam serieus te nemen. Ga onderzoeken waar dit vandaan komt. Het is niet altijd eenvoudig om te bepalen wat de beste volgende stap is, maar een ding weet ik zeker: het enige juiste pad is je eigen pad.

Ik wil impact maken met hetgeen waar ik ook echt goed in ben, de vrijheid om dat te doen op een manier die bij mij past en in verbinding zijn met anderen. De stip aan de horizon heb ik gezet. Ik richt me op organisaties/bedrijven en professionals die meer effectieve strategien zoeken om impact te maken en dit zichtbaar te maken.

Meer weten over Marjolein van der Sterren?

LinkedIn I Stuur een e-mail