Gerwin Woelders: blijf zoeken naar kansen

Ik omschrijf mijzelf als iemand die een onuitputtelijke bron van mogelijkheden in de wereld ziet. Deze vrijmoedig te lijf gaat en de wereld daardoor steeds verder wil helpen. De nieuwe stap die ik heb gezet in mijn leven is om de onuitputtelijke mogelijkheden die de rijksoverheid heeft te verzilveren. Ik werk als programmamanager bij Agentschap NL, een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Economische Zaken die de taak heeft om als katalysator in de economie ondernemers, burgers en overheden te stimuleren om innovatiever en duurzamer zaken te doen. De nieuwe stap die ik heb gezet in mijn leven is om de onuitputtelijke mogelijkheden die de rijksoverheid heeft te verzilveren. Collega’s te enthousiastmeren, inspireren en te spiegelen en prikkelen om vooruitgang te boeken door te luisteren naar en aan te voelen wat leeft en gevraagd wordt door de klant.

Voorbeeldrol

De rijksoverheid heeft een enorme verantwoordelijkheid als centrale speler in de samenleving. Van de rijksoverheid wordt een voorbeeldrol in de maatschappij verwacht. Er valt nog enorm veel te doen om deze voorbeeldrol te vervullen. Om een voorbeeld te zijn van wat wij zelf in de maatschappij willen veranderen en vragen. Luisteren naar de klant om een flow te creëren met beleid. Dat is waar de overheid naar toe kan groeien. Steeds sneller inspelen op de veranderende wereld. Het meest spannende aan de stap is het overbruggen van belangen en persoonlijkheden. De rijksoverheid heeft te maken met vergrijzing en ontgroening in een sterk veranderende omgeving. In een organisatiecultuur waar beheersing en continuïteit persoonlijke kernwaarden zijn.

Idealen

Wat mij motiveert om door te gaan zijn de lichtpuntjes die ontstaan, het begrip van collega’s en klanten, het besef bij collega’s dat verandering ook zekerheid kan geven en het werk beter maakt. Mijn grote droom voor mijzelf is door te groeien naar een plek in de rijksoverheid waar ik kan vormgeven, met mijn idealen collega’s kan inspireren om zo met elkaar aan een betere rijksoverheid te bouwen. Ik ben trots op mensen die het belang van anderen en de organisatie voorop stellen, de wijsheid hebben om te zien wat nodig is, de capaciteit om daar iets mee te doen en de moed hebben om daar naar te handelen. Ik hoop dat ik steeds beter een voorbeeld mag zijn van deze leiderschapsfilosofie.

Inspiratie

De meest waardevolle ontdekking die ik heb gedaan over mijzelf is de herkenning van mijn persoonlijkheid vanuit de Myer Briggs Type Indicator. Het bevestigt de acceptatie van jezelf in jouw omgeving. Het beschrijft persoonlijkheden vanuit ieders sterkte, als je dat inzicht hebt kun je zoveel verder komen in deze wereld. Ik leef nu een inspirerend leven omdat de overheid je elke dag opnieuw laat fascineren hoe zaken lopen en gaan. Kijk om je heen, voel en zie hoe de wereld in elkaar zit. Kijk en voel je omgeving aan, leer en geniet van dier en plant. Die inspiratie en vreugde wens ik iedereen toe!

Meer weten over Gerwin Woelders

LinkedIn

[form id=”87070″ /]