Hilde Marije Beekman: Waar je vandaag over droomt, kan je morgen verwezenlijken

Naast dat ik fanatiek studeer heb ik ook de kans gekregen om mij bezig te houden met verschillende toffe initiatieven. Als eerste heb ik mij anderhalf jaar mogen inzetten voor de sociale onderneming KlikStart.  KlikStart is een onderdeel van Enactus Utrecht, een studenten platform voor sociaal ondernemen. Met KlikStart organiseren wij cursussen waarin jongeren ouderen wegwijs maken in de wereld van computers en het internet. Op deze manier willen wij eenzaamheid onder ouderen tegengaan en daarmee ouderen zekerder maken over hun (veilig) gebruik van het internet.

Ambitie

Ik ben Hilde Marije Beekman, nu twintig jaar en ik woon in Utrecht. Ik studeer met veel plezier aan de Universiteit Utrecht. Momenteel ben ik bezig met mijn derde jaar van de bacheloropleiding Natuurwetenschap en Innovatiemanagement. Verder ben ik in mei vorig jaar begonnen aan een nieuwe en ontzettend leuke uitdaging. Samen met vier medestudentes organiseer ik de Carrièredag 2016 van de Universiteit Utrecht (UU). Op deze dag zijn alle studenten, jonge alumni en PhD’s van UU uitgenodigd om te komen ontdekken wat mogelijk is met hun opleiding en talent. Wij willen als Carrièredagbestuur studenten op een ontspannen en laagdrempelige manier verbinden met de arbeidsmarkt. Omdat het Carrièredagbestuur bestaat uit positieve dames die van aanpakken houden, hebben wij gekozen voor het thema: “Ambition today, Future Tommorow!”.

Want de dingen waar je vandaag over droomt, kan je morgen verwezenlijken.

Op de Carrièredag zijn dit jaar ’meer dan 80 verschillende organisaties aanwezig. Voor iedere faculteit van de Universiteit zijn relevante organisaties aanwezig en daarmee is de dag“van alle markten thuis”. Op de dag worden meer dan 40 workshops georganiseerd. Verder verwachten we op de bedrijvenmarkt in de middag zo’n 1500 leden van de Universiteit. Al met al een redelijk groot evenement om op te zetten.

Ondernemerschap

Binnen het bestuur houd ik mij onder andere bezig met het thema ondernemerschap. Dit omdat het opstarten van een eigen organisatie één van de paden is die de studenten kunnen volgens na (of al tijdens) hun opleiding. Ik vind ondernemerschap een inspirerend thema en daarom zet ik mij graag in voor de vertegenwoordiging daarvan op de Carrièredag.

Ondernemerschap is voor mij een inspiratiebron, omdat het ten eerste wordt gedreven door mensen.

Vaak door mensen die een ideaal of een visie nastreven. En het verwezenlijken van een idee, het nastreven van een eigen visie vind ik gewoon dapper. Ondernemerschap wordt ook wel gecombineerd met innovatie: het helemaal creëren van iets nieuws. Dit fenomeen vormt vaak een bron van vooruitgang. En dan gaat het niet alleen over meer geld en meer welvaart, maar ook over meer geluk, meer gezondheid, of een duurzamere wereld.Als we het op de juiste manier inzetten kunnen we met ondernemerschap de wereld een stukje beter maken. Om hier zelf aan bij te dragen, blijf ik mij in mijn studie nu en later focussen op ondernemerschap en innovatie. Voor de Carrièredag hoop ik dat studenten enthousiast worden over het verwezenlijken van hun eigen visie. Omdat dat iets ontzettend cools is.

Meer weten over Hilde Marije Beekman

LinkedIn

[form id=”87070″ /]