Lou van Rossum: Vertaler van verhalen in goud

Ik ben iedere zaterdag te vinden in ons Goudsmidatelier Tafel van Goud. Mijn man Taco als goudsmid en ik als ontwerper; een vertaler van verhalen in goud! De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik op die dagen nog nooit het gevoel heb gehad dat ik aan het werk ben.

Het is zo dankbaar om als “vertaler van verhalen in goud” in contact te komen met verschillende mensen met hun eigen verhaal; ik stap direct iemands persoonlijk leven in! Sieraden staan vaak voor een herinnering, een moment of een gebeurtenis en zijn geïnspireerd op prachtige (emotionele) verhalen over dood, liefde, geboorte.

Avontuur

Ik heb daar – toen we 13 jaar geleden enthousiast aan dit avontuur begonnen – nooit zo bij stilgestaan, het is niet iets dat je in je businessplan opneemt. Maar wat wij doen gaat over veel meer dan “alleen maar kostbare juwelen”. Het is zóveel persoonlijker en “zachter” dan dat; we vertalen iemands verhaal in edelmetaal! En maken zo gouden herinneringen. Wat mij motiveert is om te zien en te ervaren welke betekenis we hebben voor anderen.

Ik ben ooit begonnen als overheidsmanager met de idee iets te willen betekenen voor de maatschappij; in verbinding en contact met mensen; bij een organisatie waar werkplezier, veiligheid, ontwikkeling en een goede sfeer de norm is. Het liefste in een werkomgeving waar esthetiek, intellect en ondernemerschap samenkomen. Waar ‘afspraak is afspraak’ geldt en projecten worden afgerond binnen gestelde deadlines en budget. Waar ik mijn talenten – verbindend leiderschap, organiseren en conceptuele denkkracht – ten volle kan benutten. Als interimmanager heb ik veel plekken gezien – bij de overheid, in een academische omgeving, in de wereld van de schone kunsten – maar nergens vond ik volledig wat ik zocht.

Trots

Echter aan onze Tafel van Goud komt dit alles wél aan bod; contact, verbinding, plezier, voortdurend leren en ontwikkelen, transparantie, deadlines, schoonheid, denkkracht en ondernemerschap; elke keer beleef ik weer een klein feestje dat mij enorm motiveert en kracht geeft.

Ik ben oprecht trots op wat ik mag doen voor anderen

Ik luisteren naar een mooi verhaal en hier een uniek ontwerp voor bedenken, dat door de goudsmid met de hand wordt gemaakt. Mijn man en ik zijn een goed team; we delen de liefde voor het traditionele ambacht & vakmanschap dat we combineren met de nieuwste (3-D) technologieën. Samenwerken met je partner is bijzonder, gelukkig vullen we elkaar mooi aan; ik de mensen-mens, hij de materialenman. Ik de vertaler, hij de maker. Ik de denker, hij de doener. Ik ben er trots op dat we met ons atelier maatschappelijk verantwoord ondernemen; door het duurzaam hergebruik van fossiele grondstoffen (goud, diamant, edelstenen) dragen we een steentje bij.

Historicus

We werken veel met erfstukken waarin goud, diamant, parels en edelstenen zijn verwerkt; deze kan je vrijwel altijd hergebruiken. Ik ben van huis uit historicus en ik vind het een mooi idee dat we een stuk afleveren met een eigen verhaal, met eigen goud uit de familie, dat vervolgens met een nieuw verhaal de volgende generatie in gaat.

Ik ben thuis

Ik leef een inspirerend leven omdat ik bijzondere mensen ontmoet, met prachtige verhalen, waar ik iets moois voor mag bedenken; het vertalen van hun verhaal in goud; hoe inspirerend is dat?! Ik sta in mijn kracht en benut mijn talent, ik verbind en vertaal en begeef me in een omgeving waar esthetiek, intellect en ondernemerschap samen komen. 

Meer weten over Lou van Rossum

LinkedIn I Website

[form id=”87070″ /]