Majnu Michaud: De juiste ontmoeting op het juiste moment

15 jaar geleden zette ik de stap om mijn eigen bedrijf op te zetten en daarmee de onvoorspelbaarheid van het leven te verwelkomen. Van deze belangrijke beslissing heb ik geen moment spijt gehad.

Ik ben Majnu Michaud en omschrijf mezelf als gedreven, mensgericht, begripvol en ondernemend. Ik werkte toentertijd in loondienst en ik wilde een wereldreis gaan maken. Mijn werkgever vond dat geen goed idee en dus hakte ik zelf de knoop door. Ik nam afscheid van de organisatie en vertrok voor drie maanden naar Midden-Amerika.

Toevallige ontmoeting

In Guatemala-Stad had ik een toevallige ontmoeting met een Belg die daar twee hotels had opgezet om dakloze jongeren de kans te geven om werkervaring op te doen. Ik was geboeid door zijn verhaal en vroeg hem hoe hij dit voor elkaar gekregen had. Zijn antwoord was eenvoudig: “Ondernemen is heel makkelijk. Je neemt telkens beslissingen. Als een beslissing goed uitpakt dan herhaal je het. Als het een foute beslissing is dan compenseer je deze zo snel mogelijk met twee goede beslissingen.” Dit waardevolle advies heb ik ter harte genomen en ik pas het nog altijd in de praktijk toe.

Accepteren en loslaten

Ik heb een coachpraktijk in Utrecht en daarnaast werk ik ook als trainingsacteur. Met beide beroepen help ik mensen om bewust keuzes te maken in hun leven. We lopen allemaal wel eens tegen hindernissen aan en het is mooi om te merken dat er voor bijna elk probleem een passende oplossing is. En als er geen oplossing lijkt te zijn dan is accepteren en loslaten vaak heel passend.

Soms vraag ik me af hoe het komt dat we vaak de juiste mensen op het juiste moment tegenkomen. Zoals de man die ik in Guatemala tegenkwam. Ik heb daar het antwoord niet op kunnen vinden en dat is misschien wel beter zo. Zonder het antwoord kunnen we ons laten inspireren op de meest onverwachte momenten.

Meer weten over Majnu Michaud

LinkedIn

[form id=”87070″ /]