Verda Sogut: ga elke uitdaging aan!

Ik zie mijzelf als een daadkrachtig, resultaatgericht en een tikkeltje eigenwijs persoon met passie voor werken binnen de publieke sector. De nieuwe stap die ik heb gezet is om de tak op te richten voor getalenteerde young professionals die na het traineeship graag bij DisGover verder willen. Op dit moment werk ik als trainee bij DisGover. DisGover biedt een tweejarig traineeship aan voor jonge talenten die de ambitie hebben om in de publieke sector aan de slag te gaan op het gebied van informatiemanagement. De nieuwe stap die ik heb gezet in mijn leven is om de tak op te richten voor getalenteerde young professionals die na het traineeship graag bij DisGover verder willen. Met andere woorden, ik ga intern bij DisGover aan de slag en zal het gezicht naar buiten vormen, omdat ik de publieke sector ten dienst wil zijn en deze nieuwe uitdaging met beide handen wil aangrijpen.

Nieuwe ervaring

Het meest spannende aan de stap is, dat ik op dit gebied nog veel moet leren en veel nieuwe ervaringen zal gaan op doen. Waar ik me de afgelopen twee jaar veel meer heb bezig gehouden met de inhoud, zal ik me nu gaan inzetten om de passie en visie van DisGover over te brengen binnen de overheid. Wat mij motiveert om door te gaan is omdat ik oprecht geloof in de visie die we uitdragen. Ik geloof dat wij met onze kijk op de overheid, de overheid kunnen veranderen door de krachten van jonge talenten en ervaren ambtenaren te bundelen. Wij gaan uit van ondernemende medewerkers die het vermogen om te veranderen in hun genen hebben, slim omgaan met kennis, samenwerken, weten te verbinden en anderen kunnen enthousiasmeren om zo te werken aan een betere, efficiëntere, dienstverlenende en hippere overheid. Een doelstelling waar ik als persoon alleen maar ten volste achter kan staan.

Uitdaging aangaan

Mijn grote droom voor mijzelf is dat ik altijd blijf doen wat mij gelukkig maakt en de uitdagingen in mijn leven niet uit de weg ga, maar aan durf te gaan. Wat dat exact is weet ik niet. Maar ik wil in mijn werk in ieder geval een bijdrage leveren aan de maatschappij en aan de ontwikkeling van de overheid. Het werk dat ik nu doe voldoet hier helemaal aan. Ik ben trots op dat ik deze kans krijg en dat er vertrouwen in mij is om deze verantwoordelijkheid bij mij neer te leggen en ben goed in het uitdragen van een overtuiging waar ik volledig achter sta.

Doorzetter

De meest waardevolle ontdekking die ik heb gedaan over mijzelf is dat ik een echte doorzetter ben. Ook al weet ik nog niet zo goed wat ik wil, ik grijp aan wat er op mijn pad komt en zet me er volledig voor in. Je hoeft niet altijd precies te weten wat je wilt om dingen te kunnen doen die je leuk vindt. Mijn pad en de richting waar ik heen ga is voor mij niet scherp. Ik durf de uitdaging aan om hier niet te veel bij stil te staan en van de gebaande paden af te wijken om te kijken wat het leven mij te bieden heeft.
Durf te doen, durf anders te denken!

Passie

Ik leef een inspirerend leven omdat ik de uitdagingen die op mijn pad komen aan ga en wel zie wat de toekomst mij brengt. Daarnaast zie ik mensen om mij heen die zich ook vol passie in zetten voor een betere overheid door de uitdagingen waar we in deze sector voor staan niet uit de weg te gaan. Het zien van die passie bij andere mensen inspireert mij om door te gaan waar ik mee bezig ben. Ik wens anderen toe dat zij net als ik hun passie volgen en niet altijd via de uitgestippelde routes hun wegen kiezen.

Meer weten over Verda Sogut

LinkedIn

[form id=”87070″ /]