Danielle Bruel: Stage van mijn dromen in Canada

Ik ben Daniëlle, 22 jaar, student en sta voor een nieuw avontuur. Per 1 november 2016 ga ik voor 9 maanden naar Canada om daar de stage van mijn dromen waar te maken: hersenonderzoek naar mindfulness en sport. Studeren is de periode om jezelf te ontplooien, de tijd van je leven. Je kunt kiezen welke kant je op wil met je leven met een nieuwe studie in een andere stad, zeker als je net als ik ‘netjes’ je VWO diploma hebt behaald. Helaas is het daarom ook lekker helemaal je eigen schuld als je een foute keuze maakt. Dus iedere student die het leven een beetje serieus neemt en wat van zijn leven wil maken, is als een gek aan het zoeken naar het juiste pad om te bewandelen. Ik ook.

Studie zoektocht

Met een beetje ratio en op gevoel heb ik na mijn middelbare school gekozen voor mijn bachelor psychologie. Daarna heb ik voor mijn master Neuroscience gekozen om me te verdiepen in hersenen. Tijdens een stroeve eerdere stage die me duidelijk maakte wat ik in ieder geval níet wilde, had ik mijn onderwerp gevonden: mindfulness en sport. Klaar voor wat nieuws maakte ik er werk van mijn tweede stage in dit onderzoeksveld te kunnen doen. Ik vond een onderzoeksgroep in Canada en een begeleider die vertrouwen in me had. Als ik over dit onderzoek vertelde, voelde dit niet alleen als een verstandig plan, maar ik brandde van enthousiasme om deze droom te realiseren. De droom is nu werkelijkheid en ik stap 1 november op het vliegtuig naar Canada.

Zelfontplooiing

Al vanaf mijn veertiende ben ik bezig met een zelf’studie naar zelfontplooiing: beter worden en meer worden wie je echt bent. Terwijl ik me afgelopen maanden meer verdiepte in spiritualiteit en de betekenis van het leven, ben ik stage gaan lopen bij Life Impact Company. Life heeft het motto het maximale uit jezelf te halen en jezelf uit te dagen, net als ik. Dit werkte als een katalysator, omdat ik in deze stage kon werken aan mijn leerdoelen. In Gloria zag ik bepaalde kwaliteiten, die ik in mezelf kon herkennen, en zag ik hoe die nuttig te gebruiken zijn voor de samenleving. Het was een bijzondere periode. Ik heb inspirerende mensen ontmoet en er zijn veel nieuwe levenslessen in hoog tempo langsgekomen. De nieuwe inzichten hebben zich vaker aangediend, dan ik me ooit kan herinneren. Door bijvoorbeeld naar Gloria te kijken, zag ik hoe nuttig en makkelijk het eigenlijk is om direct verandering door te voeren in je eigen leven. Dit in plaats van op een stapel te leggen, voor ‘later als je het nog even goed hebt uitgedacht’. Ook besefte ik dat er een goede balans moet zijn tussen ratio en emotie. Mijn ratio die me zover heeft gebracht, mag wel vaker uit. Mijn emotie mag vaker de overhand nemen, zodat ik kan meer kan genieten en vrijer leven. Misschien wel het meest waardevolle dat ik heb geleerd, is dat ieder individu zijn eigen werktempo, eigen taken en eigen groei heeft. Ik heb zo stappen gezet in mijzelf minderen met vergelijken met anderen. Dit lukt door te erkennen dat ieders leven waardevol is op zijn unieke manier. Het gaat er volgens mij uiteindelijk niet om wat je allemaal doet, maar dát je datgene doet waar je gelukkig van wordt en je pad gaandeweg uitvindt. Iedereen is op zoek naar zijn eigen puzzelstukjes om zijn eigen unieke, niet te vergelijken, puzzel te leggen. Ik heb de afgelopen twee maanden meer puzzelstukjes gevonden en ik ga op zoek naar de volgende.

Canada

Wat ik in Canada ga beleven weet ik niet. Ondanks al mijn lessen, kan ik niet zeggen dat ik me er nou zo klaar voor voel. Het is nieuw en uit mijn comfortzone; daar waar het onzeker voelt en waar je tegelijkertijd het meeste leert. Ik heb nog zo’n leven voor me waarin ik zoveel mooie dingen kan beleven en ga meemaken. Ik ben ontzettend veel gegroeid afgelopen paar maanden en ik heb veel geleerd. Het leren is nog lang niet klaar. Dat betekent dat ik nog heel wat mooie ervaringen voor de boeg heb. Ik sta nu op het punt dat ik er gewoon wil zijn en wil ervaren. Het leven kan zich dan als vanzelf ontvouwen. Wat ben ik benieuwd waar ik sta over 9 maanden!
Een goede vriend zei altijd gekscherend tegen mij: vergeet niet te genieten.
Hoe waar is dat? Je kunt wel altijd bezig zijn met doen en het naamwoordelijk deel van het gezegde achter ‘ik ben’ af te maken, maar zo blijf je altijd rennen. Je moet wel zorgen dat je er bent, in die momenten die je hebt gecreëerd. Om vruchten te plukken en feestjes vieren. Dat wordt mijn doel, samen met bij mijn kern blijven en open te blijven staan voor wat zich aandient op mijn pad.
Ik ben zoekende en het begint te komen.
Ik leef niet zomaar, ik wil het optimale eruit halen. Ik ben zoekende naar de juiste weg om wat te kunnen betekenen met het leven dat ik heb gekregen.

Meer weten over Danielle Bruel

LinkedIn

[form id=”87070″ /]