‘Zo werk ik’ interview met Gloria van Ewijk in magazine School voor Coaching

Ik ben een sociaal ondernemer die zich inzet voor een wederkerige samenleving, waarin iedereen kan meedoen en iedereen meetelt. Als coach, trainer en adviseur help ik mensen en bedrijven om het maximale uit zichzelf te halen.

Op die manier leveren ze een grotere bijdrage aan de samenleving en kunnen op hun beurt weer anderen helpen. Mijn levensloop laat goed zien waar deze missie vandaan komt.Op mijn zeventiende werd ik kapster. Maar al snel bleek dat het kappersvak niet mijn passie was. Na een aantal toelatingsexamens begon ik aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en haalde mijn propedeuse. Toen mijn vriendinnen vervolgens begonnen aan een studie Algemene Sociale Wetenschappen, ging ik mee. Ik leerde dat zoeken naar de juiste plek voor jezelf essentieel is om een gelukkig leven te leiden.

Mentoren

Ik heb altijd geluk gehad met mentoren die mij verder hielpen. Zij zagen mijn potentie en boden mij kansen. Die greep ik met beide handen aan, zelfs als ik niet precies wist wat ze mij zouden opleveren. In 2011 deed ik mee aan de FD Career Challenge een won een executive MBA-opleiding bij Nyenrode. Daar werd het een belangrijke uitdaging om mijzelf te laten zien. Die zichtbaarheid zorgde er in eerste instantie voor dat ik me kwetsbaar voelde, maar zorgde gaandeweg juist voor rust en zelfvertrouwen.

Challenge The Status Quo!

Als coach en trainer leer ik nu mensen hun leven zelf te creëren, weg van het gebaande pad. In mijn eigen leven heb ik geleerd dat ik me completer en gelukkiger voel als ik obstakels in mezelf overwin. Als coach werk ik vanuit dezelfde filosofie. Je stapt uit je comfortzone, groeit, leert kansen zien én grijpen. Challenge the status quo!

 

[form id=”87070″ /]