Tim Vogt: Mijn visie

Na gewerkt te hebben vanuit diverse kantoortjes en soms geconfronteeerd te worden met ouder worden (de afwachtende stilte van een bejaardenhuis). Besloot ik om in tal van andere lokaties in Zwolle te werken en te kijken of er meer ZZP-ers aan het werk waren.
In januari 2015 en een deel december 2014, zat ik aan een bureau bij IncZwolle te werken aan Krachtstroom. Dat bracht mij (Tim Vogt, 40) bij diverse “netwerk”lokaties. Van een cafe tot bibliotheek, tot in koffiecafe’s en in wijkcentra. Stuk voor stuk prachtige ruimtes voor de doelgroep waar het bedoeld is. Maar niet geschikt om echt te kunnen werken. Na de 100 ste cappuccino die met een stoompijpje opgeschuimd werd in een van de cafe’s waar ik werkte, lette ik op elk klikje van de koffiemachine. In plaats van dat strakke ontwerp dat ik wilde bouwen op mijn laptop. Iedereen schijnt elkaar daar te kennen. Ik wilde mijn werk vooral af hebben, zodat ik op tijd mijn zoon van 7 van school kon halen.

To do

Nu was ik mijn “eigen baas” en aan mij de nobele taak om glimlachend op het schoolplein te staan om vervolgens mijn to-do lijstje in rook op te zien gaan. Mijn zoontje nam een speelvriendje mee naar huis. Dan maar morgenochtend of vanavond doorwerken. Hiervoor reed ik ‘heerlijk’ rond in een lease auto en had ik verantwoording af te leggen aan mijn werkgever. Zoals veel keuzes die je maakt als ondernemer besloot ik dat deze manier van werken mij niet aanspreekt. Ik wil wel graag flexibel werken maar dit was niet de oplossing. Krachtstroom moest weer van de plank komen (twee jaar eerder had ik dit plan voor een flexwerkconept al af). Dus, effectief werken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Co-working

Zo kwam ik met IncZwolle in contact. En samen willen wij onder andere starters de helpende hand bieden. In een coworking space mensen hun bedrijf ook goed starten. IncZwolle houdt in de toekomstige coworking space een spreekuur voor starters en als starter van nieuwe klussen en “Silicon Valley fan” voelde ik mij verbonden met IncZwolle. De paar maanden werken vanuit “Inc” veranderde mijn visie op Zwolle en co-werken volledig. Doordat je er tal van nieuwe mensen kunt ontmoeten, ontdekte ik dat er mij veel ontgaat als ik vanuit een cafe de “wereld wil veroveren”. Er ontgaan mij teveel goede initiatieven. Daarnaast kreeg ik veel energie van de vaste en flexibele kern van IncZwolle. Ook vond ik het leuk om de mensen uit nieuwe netwerken met elkaar in contact te brengen. Vraag en aanbod in balans brengen dus. En ik kreeg veel meer werk af binnen, dit lukte mij niet thuis of in een café.

Kracht

Ik start met Krachtstroom in 2015! Niet alleen maar met een groeiende community. Energie krijgen van de aanwezigheid van andere mensen, werken aan je projecten en voldoende inspiratie van coworkers met wie je projecten even kan delen. Dit goede gevoel is de basis van hoe ik Krachtstroom Ruimte voor mij zie. De Krachtstroom Ruimte is nu in verbouwing en het asbest wordt er momenteel eruit gehaald. De volgende stap is om een pizza sessie te houden en de ruimte nog beter op papier vorm te geven. Ik kijk uit naar het moment waarop ik alle mensen die ik individueel heb gesproken in één ruimte te zien. Ik hoop dat ze het beeld dat ze voor ogen kregen bij de eerste kennismaking houden en dat de boost van energie blijft ontstaan.

Meer weten over Tim Vogt

LinkedIn

[form id=”87070″ /]