Maarten Faber: Het vangen van verhalen is mijn passie

Als kleine jongen zat ik vol dromen. Ik wilde mijn eigen speelfilms regisseren, ik wilde mijn eigen tijdschrift en ik wilde boeken schrijven. Na jaren veilig in mijn hoofd te kunnen fantaseren over mijn toekomstplannen werd het op mijn zeventiende tijd om een studie te kiezen. Geen makkelijke keuze aangezien ik zoveel, en misschien wel te veel leuk vond. Ik koos voor een brede opleiding en begon aan de opleiding Media, informatie en communicatie. Daar leerde ik dat ik niet perse hoefde te kiezen tussen video, fotografie en tekst. Het idee van mijn bedrijf was geboren. Op mijn negentiende verhuisde ik van het veilige Hengelo naar de grote stad: Amsterdam. Ik keek mijn ogen uit! Mensen die je normaal alleen op televisie ziet liepen hier gewoon over straat. Bijzondere verschijningen, unieke excentriekelingen en mensen met mooie verhalen zorgden ervoor dat ik nieuwsgierig raakte naar deze nieuwe wereld waar ik in terecht was gekomen. Als verhalenverteller ben ik op zoek naar unieke mensen met bijzondere verhalen die mij en mijn lezers inspireren. Verhalen met passie, ambitie en gedrevenheid. Verhalen die verder gaan dan het reviewen van een product, die gaan over de maker achter het product. Ik wil over mensen schrijven met een bijzondere levensstijl, ik wil die ene dorpsgek spreken om erachter te komen hoe hij in het leven staat. Ik wil snappen hoe een feminist denkt en ik wil geïnspireerd worden door ondernemers met mooie producten.

Storytelling

Mijn vader leerde me dat iedereen minimaal één verhaal heeft dat interessant genoeg is om een artikel over te schrijven. Dit kan een persoonlijk verhaal zijn, maar ook het verhaal achter iemands passie. Sinds twee maanden is Yours Magazine online. Dit magazine is een digitale glossy (online vertaling van een papieren glossy magazine) waarbij inhoud net zo belangrijk is als de visuele aspecten.
​Ik denk dat bijna iedereen wel eens iemand tegen komt die je intrigeert en je doet afvragen wat het verhaal achter deze persoon is. Deze mensen wil ik spreken om erachter te komen wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze denken. Ik sta telkens nog versteld van hoe open en eerlijk mensen naar mij en mijn lezers zijn. Dat motiveert me nog meer om een waardig podium te bieden aan deze unieke mensen met hun bijzondere verhalen.

Twijfels

Nu de website online is en het groeit weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt, maar ik heb hier ook over getwijfeld. Ik had een vast contract bij een mediabedrijf, maar ik heb deze baan opgezegd om mijn droom achterna te gaan: het opzetten van mijn bedrijf. Dit is natuurlijk best een stap en dan vraag je jezelf wel eens dingen af als:​ Wie zit hier op te wachten? Kan ik wel goed genoeg schrijven of fotograferen​ en hoe ga ik hier ooit geld mee verdienen? Je bent natuurlijk ontzettend kwetsbaar bij het lanceren van zo’n platform; iedereen vindt er wat van en dat is niet altijd positief. Ik ben dit avontuur dan ook ingegaan met een open vizier en sta open voor tips en advies.

Groei

Ik focus me ​op de weg waar ik met mijn bedrijf ​naartoe wil in plaats van enkel bezig te zijn met een specifiek einddoel. Elke ‘Like’ op de Facebookpagina, elke bezoeker op de website en elk interview​ is een stap dichter bij dat doel. Ik heb een hele duidelijke visie en een hele duidelijke ambitie, maar ik probeer me daar niet te veel op te focussen. Ik geniet vooral van de weg hiernaartoe. Een weg waarin ik leer, waarin ik fouten maak en waarin ik groei​. Ik ben nu twee maanden online en ik krijg nu al leuke aanvragen voor samenwerkingen en mensen die het verhaal achter hun bedrijf of passie willen delen op mijn website. Ik heb mezelf één jaar gegeven om me nog geen zorgen te maken over een verdienmodel, maar om mezelf enkel te focussen op het groeien en op het verbeteren van de website. Het is dan heel leuk om te zien dat er nu al mensen en bedrijven contact met me opnemen om ​samen te werken.

Meer weten over Maarten Faber

LinkedIn I Facebook I Website

[form id=”87070″ /]